Vályi Etelka

Vályi Etelka

Pénzügyi Tudatosság oktató

Szia, Vályi Etelka vagyok!

„Vályi Etelka vagyok, közgazdász, mérlegképes könyvelő. Jelenleg vállalati pénzügyekkel foglalkozom, nemzetközi környezetben. Korábbi munkám, majd’ tizenöt évnyi lakossági pénzügyi tanácsadás (bank/biztosítás/pénztárak) „hagyatékaként” döntöttem úgy, hogy leteszem a voksom egy fontos téma mellett, és szakmai tudásommal az általános pénzügyi tudatosság emelését szeretném támogatni – mind a lakossági, mind a vállalati szegmensben.

Rólam

Szeretem a számokat és a racionális összefügéseket, emellett mindig is erős volt bennem a szociális beállítottság. Tanácsadóként sok szívszorító esettel találkoztam, amire mai napig úgy emlékszem vissza, mintha csak tegnap történt volna: egy-egy rossz pénzügyi döntés egy ember egész életére kihatással lehet.

A magyar oktatási rendszerben jelenleg még hiány, hogy kellő figyelmet fordítsunk az alapvető pénzügyi ismeretekre; ugyanakkor a bankok/biztosítók szerződési feltételeinek értelmezése komoly kihívást jelent még egy gazdasági végzettségű szakember számára is. Nem könnyű a vállalkozók helyzete sem: már egy mikrovállalkozó is könnyen a pénzügyi-számviteli ismeretek útvesztőjében érezheti magát, összetett adó-és jogrendszerünkben.

Általános tevékenységem mellett küldetésemnek tekintem a pénzügyi és vállalkozási ismeretek átadását a lakosság és a cégvezetők részére. Szeretném munkámmal a pénzügyek „PR”-ját is emelni, és buzdítani mindenkit arra, hogy bátran vágjon bele ebbe az „utazásba”, ismerje meg a pénzügyek világát – hogy bármikor önálló, tudatos és szakmailag jól megalapozott döntéseket tudjon hozni – legyen szó akár magán, akár vállalati pénzügyekről.”