Tiszta Szavak I. Képzés

50.000 Ft

20 órás gyakorlatközpontú Tiszta Szavak képzésünk során a hétköznapi életünk pillanatait (szülő-gyerek kapcsolatok, párkapcsolati helyzetek, munkahelyi szituációk) elemezve tudatosíthatod a hozott szóbeli viselkedésmintáidat.

Miről fogsz tanulni? 

Egyéni, páros, és csoportos gyakorlatokon keresztül elsajátíthatod a konfliktusos helyzetek szóbeli kezelését, és megtanulhatod, hogy a különböző helyzetekben mi az, ami biztosan nem viszi előre és mi az, amivel megszülethet a megértés és a megoldás.

Hiszen az együttműködő kapcsolatok alapja az, ha őszintén elmondom, ami bennem van, amit gondolok, amit érzek, amire szükségem van, miközben figyelek a másikra, a benne zajló érzésekre és gondolatokra, majd mindezekkel összhangban szabadon kifejezem magam. 

Milyen technikákat sajátíthatsz el?

A képzést F. Várkonyi Zsuzsa és Vízi Beáta alkotta meg a Rogers-féle értő figyelem és a Berne-féle tranzakció elemzés elvei alapján. A tanfolyamon a készségek átadása a Gordon-féle módszertanon alapul. 

A képzés anyaga négy kiemelten fontos terület köré épül:

  • Az Én-nyelv, amely személyes igényeim és érzéseim megfogalmazását jelenti. 
  • Az Értő figyelem, amikor meg tudom hallgatni a másik igényeit. 
  • A Támogató beszélgetés, ami a „hogyan reagáljunk” művészete. 
  • Az Ellenállás kezelés, amikor azt kell jól kezelnünk, amikor a kommunikáció során a másikban ellenállás, esetleg ellenségesség alakul ki.

Hogyan segít neked a mindennapokban?

Szakmailag magas színvonalú, ugyanakkor szeretetteljes, nyitott és támogató légkörben elsajátíthatod a helyes kommunikáció szemléletét és gyakorlatát, a problémák megoldásközpontú megközelítését.

Felismerheted, hogy melyek azok a „nyomógombok” benned, amiket, ha a másik megnyom, akkor bizony balhé lesz – és megtanulhatod ezek átalakítását. 

Kiszabadulhatsz a félreértés, az értetlenség, a csend, a konfliktusok és a „bent maradt” szavak hálójából, így tisztább és őszintébb kommunikációra és kapcsolatokra tehetsz szert.

„Az emberek azért nem szeretik a konfliktust, mert nem tudják jól megoldani” (Dr. Thomas Gordon)

Tiszta szavakkal könnyebb!

Válassz következő képzéseinkből

A képzés célja, hogy ne csak megismerd, hanem használni is tudd a technikát, ezzel segítve önmagad és a környezeted.

Tőlük tanulhatsz a képzésen

Akik már belevágtak

A képzés helyszíne

A személyes képzést Budapesten, a Kristály Tudat központban végezheted. Online képzésünket otthonról, online formában végezheted.