Hamis hangok a fejünkben

Èszrevetted màr, hogy ha egy gondolat (hang) megjelenik a “fejedben” és elhiszed, hogy ezt te gondolod-sőt egyáltalán nem vagy tudatában, hogy mi történik-, elragad magával és egyre több ilyen hang jelenik meg, néha elképesztő történeteket teremtve benned? Mint egy lavina.

Aztán ezek a képek/hangok, érzelmeket/érzéseket kreálnak , amikre elkezd reagálni a tested.

Ha ez a folyamat, a jelenléted nélkül, a tudatosságod hiányában történik, olyan vihart kavarhat benned, aminek végül a tested “issza meg a levét”.

A testünk nem képes különbséget tenni egy valós helyzet és egy képzelt szituáció között. A gondolati kép(ha azonosulsz vele), érzelmeket ébreszt, pont ugyanúgy, mintha épp most történne veled. A tested pedig reagál erre.

Például, ha “eszedbe jut” egy olyan szituáció, ahol valami rossz dolog történik veled, megjelenik a félelem és összeszorul a gyomrod. Pedig lehet, hogy épp egy kényelmes fotelben ülsz egy teával a kezedben.

Ugyanez a helyzet a haraggal vagy a vággyal is.  A képzelt sütire ugyanúgy beindul a nyálelválasztásunk, mint amikor előttünk van a tányéron.

Szóval a tudatosság nélkül megjelenő gondolatainkkal az a helyzet, hogy hazugságok. Persze mi ragaszkodunk hozzá, hogy igazak, mert ezek a képek támogatják az önmagunkról és a világról alkotott -egyébként hamis-képünket, biztonságot sugallnak nekünk és mivel ebből a merev nézőpontból vizsgálódunk, pont ezeket a dolgokat látjuk meg, önmagunkban és a világban.

Önigazolás!

A megoldás kulcsa az az éberség, ami felfedezi a megjelenő tudati képeket, a megjelenésük pillanatában. Ez ahhoz hasonlít, mintha hirtelen felkapcsolnánk a villanyt egy sötét szobában.

Ez a fény a tudatosság fénye.

Ha ez jelen van, nincs többé sötétség.

Rajtunk áll. Továbbra is sodródunk az illúzióinkban és szenvedünk, vagy tudatára ébredünk és fenntartjuk ezt az ellazult, de éber tudatosságot, ahol minden sötétség önmagától oldódik fel a tudat fényében.

Kapcsolódni a forráshoz, ennyit jelent.

Ez nem jelent passzivitást. De ellentétben a godolatok hamisságával és a velük való tudatlan azonosulásunk okozta szenvedéssel, itt egyszerűen tudni, érezni fogjuk a megoldást egy adott helyzetre.

Egyszerűen tudjuk.

Spontán és önmagától történik. Valamint nem elviszi, hanem tovább növeli az energiáinkat, ami a cselekvéseinket táplàlja.

Jó gyakorlást kívánok!

Kapcsolódó cikkek

Együttérzés

Ahhoz, hogy megtapasztalhassuk a valódi együttérzést, először saját érzéseinknek kell átadnunk magunkat. Ellenkező esetben, pusztán a sajnálatot fogjuk érezni mások iránt, vagy kritizáljuk őket. Egyszerűen…

Válaszok

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük