Bűntudat

Mit jelent neked az a szó, hogy BŰN?

Bármilyen ártalmas cselekedetünk is volt a múltban, annak minden bizonnyal jó oka volt. Tudod mi?

A TUDATLANSÁG.

Bár mindannyian a boldogságot keressük, mégis mind szenvedünk. Azért mert félreértjük a tapasztalásainkat.  Mivel nem ismertük fel a valóságot, hibásan reagáltunk, “ELVÉTETTÜK a lépést”. Magyarul VÉTKEZTÜNK.

Ez pusztán annyit jelent, hogy a valóság helyett az illúzió világát tapasztaljuk, tehát a boldogság helyett a szenvedést. Erről szól a karma, az ok-okozat működése.

Azonban még ha be is látjuk, hogy ártó tetteink hibásak voltak, de nem látjuk a valódi okát, a tudatlanságot, akkor könnyen beleragadunk a múlt hibáiba ès megjelenik a BŰNTUDAT.

Ez a hamis érzés, nem a felismerést segíti, hanem még mélyebbre süllyeszt a tudatlanságban. Beleragaszt a múlt kínzó emlékeibe, ami egy zsákutca, mert ugye a múlton nem változtathatunk.

Változtatni kizárólag MOST lehet.

Ha felismerjük, hogy elvétettük a lépést, az azt jelenti, tudatára ébredtünk a hibás működésünknek.

Ahogy a BŰN érzése a BŰNTUDAT megjelenését okozza, úgy a VÉT-ek a tudatosságunkat erősíti, tehát a FELISMERÉS lehetőségét kínálja.

Előbbi a szenvedés útja, míg utóbbi a felszabadulásé.

Nincs olyan, hogy BŰN! Olyan van, hogy VÉT-ek, tehát TUDATLANSÁG és az abból fakadó szenvedés.

Itt az ideje a MEGBOCSÁTÁSNAK!

Kapcsolódó cikkek

Együttérzés

Ahhoz, hogy megtapasztalhassuk a valódi együttérzést, először saját érzéseinknek kell átadnunk magunkat. Ellenkező esetben, pusztán a sajnálatot fogjuk érezni mások iránt, vagy kritizáljuk őket. Egyszerűen…

Válaszok

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük