Az előre gyártott módszerek hiábavalósága

Vajon mit érünk el azzal, hogy megpróbálunk felkészülni egy számunkra fontos eseményre?

Értem én, hogy a tudatosodni vágyó ember, rettegve a tudatlanságtól, a karmától, vagy egyszerűen önmagától, megpróbálja összeszedni minden erejét, hogy a lehető legjobb formàját hozza. Előre lejátsza az esemény minden filmkockáját, hogy tökéletes  lehessen minden rezdülése és a végén biztosan minden úgy alakuljon, ahogyan azt ő elképzelte. Semmiképp se hibázzon!

Szerintetek lehetséges ez? Ez a tapasztalatotok?

Vajon ez a tervezgetés és igyekvés, nem ugyanannak az elmének a tevékenysége, ami korábban “csípőből tüzelt” és ösztönösen reagált a hajlamai alapján? Az elmének ilyenkor a tartalma ugyan megváltozik, de a szerkezete soha! Színdarab az egész. Ugyanúgy tapasztalatokból építkezik, tehát a múltból.

Ezzel két problémánk is lehet. Egyrészt-mivel nem emlékszünk a jövőre- vajmi kevés esélyünk van eltalálni a leendő szituációnk pontos menetét. Szinte biztos, hogy valami közbejön, nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy elkèpzeltük. Mivel elvàràsokkal èrkeztünk, könnyen csalòdàs èrhet bennünket.

Màsrèszt az elfogultsàg csapdàjàba eshetünk, ahol màr eleve megítéljük az embert/helyzetet, esélyt sem adva annak a változásra.

Ha azonban elengedjük a múlt kínzó emlékeit és a jövő ingatag elképzeléseit, rögvest a jelenlétben találjuk magunkat. Ez azt jelenti, hogy elfogultságtól és elvárásoktól mentesek leszünk és nyitottak arra, ami van.  Ebben az állapotban nem hatnak ránk sem a múlt fájdalmai, sem a jövő félelmei.

Egyszerűen történnek a dolgok, mi pedig megéljük azokat, a maguk valóságában. A reakcióink pedig természetes módon illeszkednek majd a helyzethez és mindenki számára hasznosak lesznek.

Ez az egyszerű nyitott jelenlét.

Itt a dolgok végtelenül sokszínűek és folyamatosan változnak. Ez a változás azonban már nem a szenvedésünk, hanem a boldogságunk forrásává válik.

Egyszerűbben:

Akard azt ami van és akkor az lesz, amit te akarsz!

Kapcsolódó cikkek

Válaszok

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük